24.11.08

e-στορία

Μια νέα μέθοδος για να γράφεται η ιστορία φαίνεται να εισάγεται από μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς: αυτή της δημοσκόπησης. Τι "καλύτερο" από το να ψηφίζουμε για το τι έγινε; Ποιοι; Ολοι, χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό εδώ όπου οι πολίτες του κόσμου καλούνται να αποφασίσουν αν οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν ως γενοκτονία τους 1,5 εκ θάνατους των Αρμενίων που έλαβαν χώρα "κάπου την εποχή του 1ου παγκοσμίου πολέμου" (έτσι τοποθετεί την ερώτηση το συγκεκριμένο site).

Αν οι πολίτες του κόσμου πουν "όχι", τότε δεν πρόκειται για "αναγνωρισμένη" αλλά για κάποιου άλλους είδους γενοκτονία ή τέλος πάντων "σύνολο θανάτων" κάτω από "αδιευκρίνιστες συνθήκες" σε "δύσκολες εποχές" για τις οποίες οι "αντιμαχόμενες πλευρές" έχουν κάθε μία "την άποψή της". Η δε τοποθέτηση της ιστορικής αλήθειας γίνεται σε σύνδεση με τις σχέσεις μεταξύ "συμμάχων" σε "στρατηγικές περιοχές". Βέβαια, η πολιτική ορθότητα της "έρευνας" συμπληρώνεται με τη διατύπωση ότι η παρούσα έρευνα δεν είναι επιστημονική.

Καλό;

2 σχόλια:

  1. Double points!
    1 -για την αλίευση-έκθεση του site.
    2- για τον ευφυή τίτλο

    PS: ως αυτή τη στιγμή οι "στρατηγικοί συσχετισμοί" θέλουν την κοινή γνώμη να αρνείται το βδελυρό χαρακτηρισμό σε ποσοστό 77%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τότε η υπόθεση ότι το Σύστημα είναι αποτελεσματικό δεν είναι και πολύ αβάσιμη, είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή